طراحی، ساخت و اجرای پروژه‌های برقی و تامین ملزومات برقی، روشنایی، اتوماسیون صنعتی

بررسی علت پریدن فیوز برق ساختمان و راهنمای رفع آن

علت پرش فیوز

پریدن فیوز ساختمان یکی از متداول‌ترین مشکلات ایجاد شده در ساختمان‌ها است. دلایل زیادی باعث اتفاق افتادن این مشکل در ساختمان می‌شود. اگر برای شما هم مشکل پریدن فیوز برق ساختمان اتفاق افتاده است و دوست دارید علت این اتفاق و روش‌های برطرف شدن آن را بدانید، در ادامه با ما همراه باشید.

تعریف فیوز

فیوز قطعه‌ای محافظ با مقاومت پایین است که با استفاده از محفظه نارسانا، سیم فلزی آلومینیومی، سرب، مس، روی ساخته می‌شود. فیوزها در ابتدای مدارهای الکتریکی و الکترونیکی نصب می‌شود تا اگر احیاناً جریان حاصل در مدار بیشتر از جریان مصرفی دستگاه باشد کار قطع جریان برق مدار را انجام دهد. با استفاده از این روش از ایجاد اتصال کوتاه و آسیب دیدن وسایل برقی مختلف مثل تلفن همراه، کامپیوتر، لوازم برقی خانگی، ماشین، باتری، سیم، تجهیزات الکترونیکی صنعتی و غیره جلوگیری می‌شود.

فیوزها دارای انواع مختلفی هستند که هریک از آن‌ها دارای کاربرد خاص خود هستند. دسته‌بندی فیوزها با فاکتورهای مختلفی انجام می‌شود. فیوزها بر اساس شکل ظاهری، کاربرد، ولتاژ شبکه و زمان قطع فیوز دسته‌بندی می‌شوند.

پریدن فیوز

دلایل اصلی پریدن فیوز ساختمان

عوامل مختلفی مانند مصرف زیاده از حد برق، اختلالات در دستگاه‌های مصرفی، اتصالات سیم‌کشی ساختمان و غیره می‌توانند باعث خرابی کارکرد فیوز و قطع جریان برق شود. از دلایل اصلی پریدن فیوز ساختمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وجود اتصالی در سیم‌کشی ساختمان یا اتصال کوتاه

جریان به‌وسیله اتصال کوتاه از یک مسیر اشتباه عبور داده می‌شود که درنتیجه باعث می‌شود که جریان الکتریکی زیادی از مدار عبور کند، این جریان اضافی و بیش‌ازحد حرارت زیادی را ایجاد می‌کند و باعث آسیب دیدن مدار می‌شود. هنگامی‌که در مدارها عایق سیم خراب می‌شود و بر روی مدار یک رسانا قرار می‌گیرد یک مسیر تازه ناخواسته را برای گذر جریان می‌سازد که باعث ایجاد اتصال کوتاه می‌شود. مشکلات موجود در سیم‌کشی، شل شدن و استهلاک سیم‌ها، سیم‌کشی نامناسب دستگاه‌های الکتریکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد اتصال کوتاه هستند.

مصرف برق زیاده از حد یا اضافه‌بار

هنگامی‌که جریان زیاده از حد از یک سیم یا رسانا عبور می‌کند، باعث ایجاد حرارت زیادی می‌شود که می‌تواند مشکلات زیادی از قبیل آتش‌سوزی و منفجرشدن را ایجاد کند. به این شرایط اضافه‌بار یا Overload می گویند. بالا رفتن بیش‌ازحد بار الکتریکی، اتصال کوتاه، طراحی غلط مدار الکتریکی در سیم‌کشی برق از علت‌های ایجاد اضافه‌بار محسوب می‌شود.

خرابی دستگاه‌های متصل به جریان برق

دستگاه‌های الکترونیکی و الکتریکی که داری مصرف بسیار بالایی هستند یا دارای اختلال در نوع سیم‌کشی، سوختن سیم‌پیچی و غیره هستند می‌توانند اندازه جریان الکتریکی را بالا ببرند و باعث پریدن فیوز می‌شوند.

فیوزها جزو تجهیزات محافظتی هستند که در حالت سری به مدار متصل می‌شوند تا از مدار در مقابل اتصال کوتاه و overload حفاظت کنند، برای مثال برای کنترل میزان اضافه‌بار بر روی فیوز میزان جریان مصرفی درج‌شده است، این عدد نشان‌دهنده آخرین حد جریان برق مصرفی است به این معنی که اگر جریان برق مصرفی به بالاتر از حد مصرفی برسد باعث قطعی فیوز می‌شود.

بعد از پریدن فیوز ساختمان چه‌کاری باید انجام دهیم؟

برای برطرف کردن پریدن فیوز باید به دنبال دلایل آن باشید. برای این کار باید ایرادات مختلف در برق ساختمان را در مدارهای وسایل برقی بررسی کنید.

چگونه مشکل پریدن فیوز برق ساختمان را حل کنیم؟

· دلیل اصلی پریدن فیوز را پیدا کنید.

· جای دقیق اتصال کوتاه را پیدا کنید.

· پریز و کلیدهای برق را به‌دقت بررسی کنید.

روش‌های جلوگیری از پریدن فیوز برق ساختمان

سالانه افراد زیادی به خاطر مشکلات نوسان برق و پریدن فیوز برق ساختمان متحمل خسارت‌های مالی زیادی می‌شوند. برای پایین آوردن ضرر و زیان‌های مالی و جلوگیری از سوختن وسایل برقی مختلف می‌توان از روش‌های جلوگیری پریدن فیوز برق ساختمان استفاده کرد. از این روش‌ها می‌توان به موارد پایین اشاره کرد:

·  برای هر پریز یک کلید اتوماتیک مستقل قرار دهید.

·  از دستگاه‌های الکتریکی و چندراهی مناسب و باکیفیت استفاده کنید.

پریدن فیوز ساختمان

·  از چندراهی‌های مشترک به‌صورت هم‌زمان برای دستگاه‌های مختلف استفاده کنید.

· دستگاه‌های مختلف برقی مثل لباسشویی، ظرف‌شویی، سماور، کولرگازی، مایکروفر، اتوبخار، تجهیزات سرمایشی، فن، اتو و غیره جزو دستگاه‌های پرمصرف هستند به همین دلیل به‌طور هم‌زمان از این وسایل استفاده نکنید.

راهنمای رفع پریدن فیوز برق ساختمان

قطعی برق فیوز دلایل مختلفی دارد. برای رفع مشکل پریدن فیوز اقدامات خاصی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را انجام دهید. برای مثال اگر فیوز برق ساختمان به خاطر نوسان‌های الکتریکی پریده است اختلال خاصی دراین‌باره وجود ندارد و شما می‌توانید به‌صورت ساده و راحت فیوز را وصل کنید؛ اما هنگامی‌که فیوز به خاطر مسائل مختلفی مثل فشار بیش‌ازحد و حرارت زیاد ذوب شود دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد و هرچه سریع‌تر باید تعویض شود.

البته در نظر داشته باشید که پیدا کردن مشکلات به پریدن فیوز برق برای پیشگیری از اتفاق افتادن دوباره این مشکل بسیار مهم است. به همین دلیل باید دقت کنید که دلیل اصلی آن را هر چه سریع‌تر پیدا کنید. برای مثال اگر از وسایل برقی پرمصرف به‌وفور استفاده می‌کنید و این وسیله‌ها باعث پریدن فیوز برق می‌شود بهتر است از این وسیله‌ها زیاد استفاده نکنید مخصوصاً اگر وسیله برقی خاصی مکرراً باعث پریدن فیوز می‌شود به‌طور کل این وسیله‌ها را کنار بگذارید.

از دیگر مواردی که جزو دلایل پریدن پریز برق محسوب می‌شود استفاده از دستگاه‌های خراب است. به همین دلیل حتماً وسایل برقی خود را چک کنید و اگر مشکلی در آن‌ها دیدید آن را از برق جدا کنید.

درنهایت برای تأمین امنیت و محافظت از سیستم برق‌کشی ساختمان بهتر است از تابلوهای برق استفاده کنید. برای خرید تابلو برق صنعتی حتماً از شرکت‌های حرفه‌ای و معتبر کمک بگیرید چراکه همان‌طور که می‌دانید کیفیت و مدل تابلوهای برق ساختمانی به خاطر وظیفه حساسی که بر عهده‌دارند بسیار مهم بوده و انتخاب درست این دستگاه می‌تواند باعث جلوگیری از خسارت‌های مالی و جلوگیری از خطرات احتمالی در آینده شود.

سخن پایانی

فیوز می‌تواند سیم‌کشی ساختمان و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی متصل به آن را در مقابل آسیب‌های احتمالی در آینده محافظت کند. دلیل پریدن فیوز همان‌طور که گفتیم ممکن است بر اثر اتصال کوتاه، اضافه‌بار یا خراب شدن دستگاه‌های برقی متصل به جریان برق باشد. در اصل پریدن فیوز یک نوع زنگ خطر برای اهالی ساختمان است تا آن‌ها بتوانند اتصالی‌های خطرناک که باعث انفجار یا آتش‌سوزی می‌شود را درست کنند.

برای محافظت بیش‌تر از سیم‌کشی ساختمان از تابلوهای برقی استفاده می‌کنند، شما می‌توانید این دستگاه را از شرکت‌های معتبر تهیه کنید. پیشنهاد ما به شما این است که برای سفارش تابلو برق ساختمانی از گروه فنی مهندسی پرشین تکنیک استفاده کنید چراکه این شرکت محصولات خود را باکیفیت اورجینال، قیمت مناسب و خدمات مختلف پس از فروش ارائه می‌کند و شما می‌توانید با خیال راحت محصولات مختلف را از آن‌ها سفارش داده و در اسرع وقت آن را تحویل بگیرید.

سوالات متداول درباره علت پریدن فیوز برق ساختمان

  • چه عواملی باعث خراب شدن فیوز می شود؟

مصرف زیاده از حد برق، اختلالات در دستگاه‌های مصرفی، اتصالات سیم‌کشی ساختمان و غیره

  • در صورتی که جریان به واسطه اتصال کوتاه از مسیری اشتباه عبور داده شود، چه پیامدی خواهد داشت؟

جریان اضافی و بیش‌ازحد حرارت زیادی را ایجاد می‌کند و باعث آسیب دیدن مدار می‌شود.

  • Over load در جریان برق به چه معناست؟

هنگامی‌که جریان زیاده از حد از یک سیم یا رسانا عبور می‌کند، باعث ایجاد حرارت زیادی می‌شود که به آن اضافه بار یا Over load  می گویند.

  • اعداد نوشته شده روی فیوز برق به چه معناست؟

این عدد نشان دهنده حد جریان برق مصرفی است. به این معنی که اگر جریان برق به این حد برسد، فیوز قطع خواهد شد.

  • برای تامین امنیت و محافظت از سیستم برق کشی چه کار باید کرد؟

بهتراست از تابلوبرق استفاده کنید.

فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاه‌تان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید برای ارتباط سریع با ما، فرم را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم