طراحی، ساخت و اجرای پروژه‌های برقی و تامین ملزومات برقی، روشنایی، اتوماسیون صنعتی

نکات کلیدی در طراحی روشنایی برای مراکز درمانی

طراحی روشنایی برای مراکز درمانی

امروزه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی جزو حساس‌ترین واصلی‌ترین مکان‌های عمومی محسوب می‌شوند که افراد زیادی به‌صورت روزانه به این مکان‌ها مراجعه می‌کنند. طراحی روشنایی برای مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به خاطر حساسیت کاری بالا در این مکان‌ها اهمیت بسیار بالایی را دارد. نورپردازی درست و استاندارد مزیت‌های خاص خود را دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کاهش نسبی استرس بیماران اشاره کرد.

 نوع نور در محیط‌های درمانی علاوه بر ایجاد آرامش برای بیماران و کارکنان می‌تواند بر روی عملکرد و روند کاری پزشکان، پرستاران و دیگر کادر پزشکی تأثیر بگذارد. بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در بیشتر مواقع دارای فضای عمومی و بخش‌های مختلف و اتاق‌های درمانی مختلف هستند. محیط بیمارستان و مراکز درمانی از لابی‌های اصلی و فرعی و کوچک تشکیل‌شده است.

نکات مهم در روشنایی مراکز درمانی

معرفی نکات کلیدی در طراحی روشنایی برای مراکز درمانی

طراحی روشنایی برای ورودی مراکز درمانی

سطح نور در سالن‌های ورودی مراکز درمانی باید به‌نوعی باشد که افراد در لحظه ورود مسیر خود را به‌راحتی انتخاب کنند. همچنین روشنایی سالن باید بیش‌تر از بیرون باشد تا افراد بتوانند تعیین مسیر دقیقی را داشته باشند.

طراحی روشنایی برای بخش پذیرش

بخش پذیرش در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مختلف اولین جایی است که انسان‌ها بعد از وارد شدن به سالن به سمت آن می‌روند. طراحی روشنایی این بخش باید به‌نوعی باشد که افراد به‌خوبی بتوانند آن را از بخش‌های دیگر تشخیص دهند.

طراحی روشنایی برای بخش انتظار

طراحی روشنایی‌بخش پذیریش در مراکز درمانی مختلف باید دارای نور قوی و مناسبی باشد و از این‌طرف نباید نور خیره‌کننده یا آزاردهنده‌ای قرار بگیرد، بلکه باید فضای آرامش‌بخش و مناسبی را برای مراجعه‌کنندگانی که منتظر بیماران خود هستند ایجاد کند.

طراحی روشنایی در اتاق استراحت بیماران

روشنایی کلی در اتاق بیمار نباید خیره‌کننده بوده و چشم بیماران را اذیت کند. شاخص نمود رنگ در مراکز درمانی باید حداقل هشتاد درصد باشد. دمای رنگ لامپ‌ها بهتر است 3 هزار کلوین سفید گرم و میزان روشنایی صد لوکس در اتاق تأمین شود. همچنین استفاده کردن از نورهای اضافی به‌صورت غیرمستقیم می‌تواند باعث بزرگ‌تر دیده شدن محیط شود.

طراحی روشنایی برای معاینات بالینی

برای انجام دادن آزمایش‌های بالینی فقط کافی است روشنایی لازم را بر روی صفحه‌ای به ارتفاع 85 میلی‌متر از کف اتاق تأمین شوند. روشنایی اضافه برای آزمایش‌های بالینی به‌وسیله روشنایی کلی تأمین‌شده و یا از چراغ‌های مختلف استفاده شود.

برای انجام دادن آزمایش ساده نیز میزان روشنایی باید در کم‌ترین حالت به 300 لوکس برسد و برای آزمایش‌های پیچیده و مشکل شدت روشنایی در کم‌ترین حالت به 1000 لوکس برسد. روشنایی طراحی‌شده برای این فضا باید دارای خیره‌کنندگی نباشد و چشم بیمار و کادر درمان پزشکی را اذیت نکند.

روشنایی مراکز درمانی

طراحی روشنایی برای چک کردن شبانه بیماران

برای کنترل کردن وضعیت بیمار در طول شب روز و بررسی علائم روی دستگاه‌های درمانی باید میزان روشنایی در حد متوسط و حدود 20 لوکس قرار بگیرد. روشنایی موردنظر برای شب باید به‌صورت غیرمستقیم تابیده شود تا باعث اذیت افراد و خیرگی در آن‌ها نشود.

با در نظر گرفتن وجود مانیتورهای مختلف در کنار هر بیمار باید به‌خوبی دقت کنید تا انعکاس چراغ‌ها روی صفحه دید مانیتور، باعث ایجاد اختلال در دید پرستاران نباشد.

طراحی روشنایی برای مسیر حرکتی مراکز درمانی

برای تأمین روشنایی مسیر در طول شب بهتر است از چراغ‌های مخصوص که راهنمای مسیر هستند استفاده کنید. این چراغ‌ها در اندازه ارتفاع تخت بیمار نصب می‌شود و نوری که از آن‌ها به محیط ساتع می‌شود دارای زاویه گسترده و خوبی در نیمه پایین صفحه است.

طراحی روشنایی برای اتاق بیماران

درنهایت بیش‌ترین میزان درخشندگی چراغ‌های مورداستفاده در اتاق بیماران در بیشترین حالت باید 1000 کندل بر مترمربع برابر باشد. همین‌طور میزان نورانی بودن سقف نباید از حد 500 کندل بر مترمربع بالاتر برود.

طراحی روشنایی برای مراکز درمانی در بخش آی سی یو

طراحی روشنایی در بخش‌های مراقبت ویژه دارای سه حالت زیر است:

  • روشنایی عمومی بهتر است 100 لوکس در نظر گرفته شود چراکه باعث آرامش خاطر روانی در بیماران و کادر پزشکی می‌شود.
  • روشنایی ثانویه بهتر است در حد 300 لوکس قرار بگیرد تا از آن بتوان برای معاینه‌های معمولی بالینی استفاده کرد.
  • روشنایی مخصوص باید در حد 1000 لوکس باشد و از آن فقط برای حالت‌های اورژانسی استفاده شود. دمای رنگی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه نیز باید بین 3500 الی 5200 قرار بگیرد و شاخص نمود رنگ باید بالاتر از 90 درصد باشد.

کاربرد تابلوهای برق در مراکز درمانی برای طراحی روشنایی

تابلوهای برق دارای مدل‌های مختلفی هستند به علت تنوع این دستگاه، قیمت تابلو برق با مدل‌های مختلف می‌تواند از هم دیگر متفاوت باشد. از انواع تابلوهای برق در مکان‌های مختلف به‌منظور طراحی و کنترل سیستم روشنایی و محافظت از آن استفاده می‌کنند.

 در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها نیز به از این دستگاه به‌وفور استفاده می‌شود و نبود آن باعث ضرر و آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای این مراکز که از حساسیت بالایی برخوردار هستند ایجاد می‌کند، به همین دلیل استفاده از این دستگاه در این مراکز امری ضروری و واجب محسوب می‌شود. به همین دلیل برای خرید تابلو برق ساختمانی حتماً از شرکت‌های معتبر و حرفه‌ای مثل شرکت پرشین تکنیک کمک بگیرید و به‌هیچ‌وجه از شرکت‌های غیرحرفه‌ای و تابلوهای برق بی‌کیفیت و غیراستاندارد استفاده نکنید.

برق مراکز درمانی

نکات مهم برای طراحی روشنایی در مراکز درمانی

  • نورپردازی در مراکز درمانی باید به‌نوعی انجام شود که استرس بیمار را کاهش داده و باعث آرامش او شود.
  • سیستم روشنایی باید به‌نوعی طراحی شود که کارهای درمانی به‌وسیله کادر درمان و پزشکی در بهترین حالت خود انجام شود.
  • بخش‌های اداری بیمارستان و مراکز درمانی اگر دارای طراحی روشنایی مناسبی باشند باعث کاهش خستگی و بالا بردن عملکرد کارکنان خواهد شد.
  • حفظ امنیت افرادی که از مراکز درمانی استفاده می‌کنند.
  • راحت‌تر شدن روند انجام کار و فعالیت‌های روتین در مراکز درمانی
  • ایجاد احساس خوب در بیماران با رعایت نکات مناسب طراحی روشنایی
  • ایجاد نور روزانه در یک ساختمان اداری
  • افزایش میزان راحتی و کارکرد کارکنان مراکز درمانی

سخن پایانی

در طراحی بخش‌های داخلی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها اولویت با ایجاد محیط آرامش‌بخش و مناسب است. یکی از مهم‌ترین معیارهای ایجاد این مسئله، نورپردازی و طراحی نور مناسب است. ایجاد نور مناسب در مراکز درمانی مختلف در وهله برای تأمین روشنایی و انجام دادن فعالیت‌های معمول و در وهله بعدی برای ایجاد تأثیرات مناسب روان‌شناختی روی جنبه‌های درمانی بیماران است.

 همچنین برای نورپردازی مناسب در این مراکز از تجهیزات مختلف مانند تابلوهای برق استفاده می‌کنند. برای تهیه این دستگاه باقیمت مناسب حتماً از شرکت‌های معتبر استفاده کنید. برای خرید تابلو برق صنعتی در تهران و مدل‌های دیگر این دستگاه می‌توانید از گروه فنی مهندسی پرشین تکنیک در این حیطه کمک بگیرید.

فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاه‌تان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید برای ارتباط سریع با ما، فرم را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم