طراحی، ساخت و اجرای پروژه‌های برقی و تامین ملزومات برقی، روشنایی، اتوماسیون صنعتی

تابلو برق mdp چیست؟

تابلو برق های Mdp

تابلو برق‌ها محفظه‌هایی هستند که انواع تجهیزات و لوازم برقی درون آنها نصب می‌شوند. تابلو برق mdp یا اصلی معمولا برای تاسیسات برق ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا در این تابلوها کابل اصلی از سمت پایین وارد کلید فیوز می‌شود.

به طور کلی تابلو برق‌ها با توجه با امکانات و عملکرد به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. معمولا از تابلو برق‌های صنعتی در واحدهای صنعتی و ساختمانی استفاده می‌کنند. البته تابلوهای برق صنعتی به انواع دیگری مثل متال، کشویی، دیواری، ایستاده و … هم تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه این مطلب به معرفی تابلو برق اصلی یا mdp خواهیم پرداخت.

معرفی تابلو برق mdp

معمولا بعد از ورود به ساختمان با تابلو برقی مواجه می‌شوید. این تابلو برق وظیفه توزیع برق همه قسمت‌های ساختمان را برعهده دارد. کابل اصلی این تابلو که به آن تابلو برق اصلی یا mdp می‌گویند از سمت پایین وارد کلید فیوز می‌شود.

تابلو برق های Mdp

این تابلوها هم دارای محفظه‌ای هستند که داخل آن تجهیزات کنترلی، حفاظتی، قطع و وصل و اندازه‌گیری قرار داده شده‌اند. معمولا از این توزیع برق‌های فشار ضعیف در تاسیسات مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی و … استفاده می‌کنند؛ بنابراین انتخاب آنها متفاوت از خرید تابلو برق صنعتی خواهد بود.

حتما باید به این نکته توجه داشت که تابلوهای برق که در دسترس افراد عادی قرار دارند، نباید قسمت‌های خطرناک و دارای برق آن قابلیت لمس داشته باشد. درواقع بهتر است روی این قسمت‌ها صفحه‌ای عایق قرار بگیرد. همچنین این تابلو برق‌ها دارای ورودی برق و کنتور هستند که هرگونه فعالیتی روی قسمت ورودی، برعهده شرکت برق است.

بررسی ورودی‌های تابلو برق mdp

معمولا این شبکه‌های برق دارای کابل اصلی با 4 رشته و سطح مقطع 16 هستند. از این 4 رشته 3 تا مربوط به فاز و دیگری برای کابل حفاظتی- خنثی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 3 رشته‌ای که وارد فاز می‌شوند بلافاصله به درون یک کلید اتوماتیک منتقل می‌شوند که حاصل آن دو بخش ورودی زیر است.

ورودی فیوز سکسیونری

خروجی‌های این فیوز به صورت جداگانه روی شینه فاز قرار می‌گیرند. بعد از آن ورودی هر کدام از کنتورها به این شینه‌ها وصل می‌شود. همچنین بعد از حفاظت برای گرفتن انشعاب به باس بار نیاز است. این باس بار خود دارای یک تسمه فلزی بوده که روی آن سوراخ‌هایی وجود دارد. البته توجه به این نکته ضروری است که این قسمت توسط اداره برق پلمپ می‌شود.

ورودی فیوز شیشه‌ای

این ورودی‌های تابلو برق mdp دارای خروجی‌هایی هستند که به یک چراغ سیگنال وصل هستند. همچنین سمت دیگر آن به نول متصل می‌شود.

با کنتور تابلو برق اصلی آشنا شوید

تعداد کنتورهای تابلو‌های اصلی با توجه به تعداد واحدهای موجود در ساختمان و وجود تابلوی اشتراکی، بعد از ورود کابل اصلی به تابلو تعیین می‌شود. اگر ساختمانی دارای 4 طبقه تک واحدی باشد، به یک تابلوی برق اصلی با 5 کنتور نیاز دارد.

معمولا یکی از کنتورهای موجود در تابلو، برای مصارف عمومی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته در صورتی که ساختمان دارای آسانسور باشد، یکی از کنتورها 3 فاز و بقیه تک فاز خواهند بود.

نکات مهمی که در مورد تابلو برق mdp باید رعایت کنید

برای این که بهترین استفاده را از تابلوهای برق با کمترین خطر تجربه کنید، بهتر است نکاتی را قبل و بعد از نصب آن رعایت کنید. در ادامه به بررسی این نکات می‌پردازیم:

  • همانطور که می‌دانید برای هر واحد در تابلو برق اصلی یک شیشه نول نصب می‌شود؛ بنابراین حتما توجه داشته باشید که شیشه نول روی پایه‌های عایق قرار گرفته باشد.
  • با استفاده از رله کنترل‌ها هنگام اتصال فاز به کنتور تعادل بار روی فازها ایجاد و برقرار می‌شود.
  • به یاد داشته باشید که محل نصب شینه زمین بدون رنگ باشد و مستقیما روی تابلو برق نصب شود. البته اگر رنگ در محل نصب آن وجود داشته باشد، می‌توان آن را تراشید تا باعث عدم‌اتصال نشود.
  • خروجی کنتورها باید به کلیدهای مینیاتوری موجود در هر واحد متصل شوند. خروجی این کلیدهای مینیاتوری در هر واحد به محافظ جان 30 میلی‌آمپری متصل می‌شوند.
  • برای طراحی تابلو برق mdp نیاز به تغییر وجود ندارد، چرا که این وظیفه برعهده شرکت توزیع برق است.
  • برای جلوگیری از آسیب به کابل‌ها و بروز حوادث، حتما سیم‌کشی باید از داکت و مسیرهای مخصوص آن عبور کند.
  • رشته سیم چند مفتولی مسی که از چاه ارت به شینه آن در داخل کنتور وارد می‌شود باید طبق استاندارد و بررسی شرکت برق انجام و در نقشه کلی قید شود.
  • این نکته را هم به یاد داشته باشید که محل نصب تابلو اصلی باید نزدیک به درب ورودی اصلی ساختمان باشد. البته محل نصب دقیق آن بر اساس نظر ناظر پروژه و هماهنگی شرکت برق تعیین می‌شود.

تابلو برق های Mdp

آشنایی با چند اصطلاح کاربردی در تابلو برق اصلی

برای بررسی دقیق و خرید تابلو برق در تهران، بهتر است با برخی از مفاهیم مهم آن آشنا باشید. به همین دلیل در این بخش با چند اصطلاح رایج این دستگاه‌ها بیشتر آشنا می‌شوید.

وایرینگ تابلو برق

همانطور که از نام انگلیسی این عنوان پیداست، به معنای سیم‌کشی بوده و هر گونه ارتباط سیمی در تابلو را شامل می‌شود.

سلول تابلو برق

این اصطلاح برای یک اسکلت یا چهارچوب عمودی به کار می‌رود که توسط جوش مخصوص یا پیچ و مهره به هم متصل شده‌اند. از این ساختار به دلیل استحکام بیشتر در سیستم‌های کنترل، توزیع و قدرت استفاده می‌کنند.

شینه تابلو برق

این قسمت از یک فلز رسانا ساخته شده که جریان الکتریکی موجود را به قسمت‌هایی مثل ژنراتور، ترانسفورماتور و … منتقل می‌کند. به این قسمت اصطلاحا باس بار هم گفته می‌شود که معمولا با آلیاژ مس تولید می‌شود.

جمع‌بندی

با توجه به توسعه و تنوع به کارگیری دستگاه‌ها و لوازم الکترونیکی در مراکز مختلف، استفاده از تابلو برق mdp و تجهیزات حفاظتی بیشتر از پیش مورد استقبال قرار گرفته است. معمولا این تابلو برق‌ها دارای تاییدیه از استانداردهای جهانی و داخلی هستند که بر اساس این استانداردها طراحی و تولید می‌شوند.

این تابلو برق‌های اصلی معمولا در مسیر جریان اصلی ورودی به یک ساختمان کار گذاشته می‌شوند و یکی از مزایای مهم آنها محافظت از لوازم و دستگاه‌های الکترونیکی است.

فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاه‌تان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید برای ارتباط سریع با ما، فرم را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم