طراحی، ساخت و اجرای پروژه‌های برقی و تامین ملزومات برقی، روشنایی، اتوماسیون صنعتی

چراغ سیگنال تابلو برق چیست؟

چراغ سیگنال

  • چراغ سیگنال تابلو برق چیست؟
  • آیا با موارد به کار رفته در چراغ سیگنال آشنا هستید؟
  • در چراغ سیگنال تابلو برق از چه رنگ‌هایی استفاده می‌شود؟
  • دسته بندی چراغ سیگنال چگونه است؟

تجهیزات برق و قطعاتی که در این صنعت به کار گرفته می‌شوند، هرکدام برای کاربرد خاصی طراحی‌شده‌اند تا تمام‌کارها و وظایف دستگاه‌ها به‌درستی کنترل و انجام شوند. در صنعت برق گاهی اوقات خطاها و هشدارهایی به وجود می‌آید که اگر سریع‌تر بررسی شوند، می‌توان از برخی خسارات جلوگیری به عمل آورد.

چراغ سیگنال تابلو برق از قطعات الکتریکی به‌حساب می‌آید که استفاده از آن، یکی از ضروری‌ترین ابزارهای موجود در تابلو برق به‌حساب می‌آید. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان با این قطعه، موضوع موردبررسی مقاله به چراغ سیگنال تابلو برق اختصاص داده‌شده است که همراهی آن اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار شما قرار خواهد داد.

[toc]

 

چراغ سیگنال تابلو برق چیست؟

چراغ سیگنال تابلو برق چیست؟

هشداردهنده‌ها در تابلو برق جایگاه ویژه‌ای دارند که چراغ سیگنال تابلو برق یکی از هشداردهنده‌های پرکاربرد است. چراغ‌های سیگنال تابلو برق باهدف اعلام خطاهای پیش‌آمده در تابلو برق به کار گرفته می‌شود که اپراتور و شخصی که مسئول بررسی است، به‌راحتی می‌تواند از طریق علامت زدن چراغ سیگنال متوجه هشدار و خطای به وجود آمده شود.

چراغ سیگنال به دو صورت آل ای دی و رشته‌ای طراحی می‌شوند که از کنار هم قرار گرفتن لامپ، درپوش و یک بدنه از جنس پلاستیک ساخته‌شده‌اند. رنگ‌های به‌کاررفته در این چراغ‌ها کاملاً مطابق با استاندارد رنگ چراغ سیگنال است که هرکدام برای هشدار خاصی به کار گرفته می‌شوند.

چراغ سیگنال تابلو برق در اندازه‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شوند که هرکدام در ولتاژ خاصی کار خواهند کرد. توجه به‌اندازه و ولتاژ از موارد مهمی است که در زمان خرید و به‌کارگیری چراغ سیگنال تابلو برق باید به آن‌ها توجه شود.

پس به‌طورکلی طبق این گفته‌ها و توضیحات، چراغ سیگنال تابلو برق یک هشداردهنده است که با چشمک زدن خطاها را نشان خواهد داد. پس استفاده از آن عیب‌یابی تابلو برق را راحت‌تر خواهد کرد. لازم به ذکر است که برای آگاهی از عیب‌یابی، می‌توانید مقاله عیب‌یابی تابلو برق را مطالعه کنید.

موارد به‌کارگیری چراغ سیگنال تابلو برق

طبق تعریفی که از چراغ سیگنال تابلو برق ارائه شد، باید اهمیت حضور و استفاده از آن در تابلو برق را درک کرده باشید. این چراغ‌ها را می‌توان در تمامی تابلو برق‌ها به‌کار برد که علاوه بر این مورد، می‌توان در مواردی دیگر چون انواع ماشین‌هاو تابلو برق‌ها صنعتی از آن‌ها استفاده کرد. استفاده از چراغ سیگنال تابلو برق می‌تواند کارایی‌های زیر را داشته باشد.

  • برقرار بودن جریان در تابلوها و بررسی آن به کمک این چراغ‌های بسیار راحت است زیرا می‌تواند وجود یا عدم جریان برق را نشان دهد.
  • مهم‌ترین و کاربردی‌ترین استفاده از چراغ سیگنال تابلو برق اعلام خطاهای پیش‌آمده است که هم از خسارات جلوگیری می‌کند و هم‌روند عیب‌یابی را تسریع می‌بخشد.
  • اگر در زمان کار دستگاه، خازن از مدار حذف یا اضافه شود به کمک این لامپ‌های می‌توان حضور یا عدم حضور آن را با نگاه کردن متوجه شد.
  • در سیستم برق می‌توان به کمک چراغ‌های سیگنال، روشن یا خاموش بودن دستگاه‌ها را تشخیص داد.
  • چراغ سیگنال تابلو برق می‌تواند تریپ و فالت را مشخص کند و اپراتورها را نسبت به این موضوع آگاه کند.

لازم به ذکر است که شما می‌توانید با مطالعه مقاله بی متال رله یا اضافه‌بار اطلاعات کاملی در رابطه با آن به دست آودید.

موارد به‌کارگیری چراغ سیگنال تابلو برق

رنگ‌های چراغ سیگنال تابلو برق

همان‌طور که در ابتدای مقاله ذکر شد، لامپ‌های سیگنال می‌توانند رنگ‌های مختلفی داشته باشند که این رنگ‌ها طبق استاندارد رنگ چراغ سیگنال انتخاب می‌شوند. در ادامه رنگ‌هایی که در چراغ‌های سیگنال به‌کاربرده می‌شوند را معرفی کرده‌ایم.

  1. رنگ سبز:
    این رنگ بیان می‌کند که کلید روشن است و دستگاه می‌تواند راه‌اندازی شود. این رنگ وضعیت عادی را بیان می‌کند.
  1. رنگ قرمز:
    این رنگ در لامپ‌های سیگنال بیان‌کننده خاموش بودن کلید است. به‌طور کامل‌تر معنای خطر را به همراه دارد.
  1. رنگ زرد:
    این رنگ برای بیان خطابه کار می‌رود و نشان می‌دهد که کلید مربوطه در حالت خطا قرارگرفته است و معنای هشدار را به همراه دارد.
  2. رنگ سفید:
    در چراغ سیگنال تابلو برق از رنگ سفید برای روشن بودن جریان دی سی استفاده می‌شود.

دسته‌بندی چراغ سیگنال تابلو برق

چراغ‌های سیگنال که بانام‌های دیگری چون لامپ‌های هشداردهنده نیز شناخته‌شده‌اند، معمولاً بر اساس ولتاژ و اندازه دسته‌بندی می‌شوند. در ادامه به نحوه این دسته‌بندی اشاره‌کرده‌ایم.

  • دسته‌بندی چراغ سیگنال بر اساس قطر
    در بازار می‌توان لامپ سیگنال کوچک یا بزرگ را خریداری کرد که این بزرگ و کوچک بودن به سایز و ابعاد آن‌ها برمی‌گردد. چراغ سیگنال را با دو قطر 16 و 22 میلی‌متر می‌سازند. در تابلو برق چراغ‌های با قطر 22 بیشتر استفاده می‌شود.
  • دسته‌بندی چراغ سیگنال بر اساس ولتاژ
    چراغ‌های سیگنال در بازه‌های مختلفی از ولتاژ کار می‌کنند و حتماً باید به ولتاژ کاری آن‌ها در زمان خرید دقت کرد. باید چراغی را خریداری کرد که در تناسب با ولتاژ مدار فرمان باشد. چراغ سیگنال تابلو برق در دسته‌های 24، 48، 110 و 220 ولت قرار می‌گیرند.

لازم به ذکر است که در برخی از موارد این دسته‌بندی را بر اساس رنگ نیز انجام می‌دهند که در این مقاله، اطلاعات کاملی در قسمت قبلی در خصوص رنگ چراغ سیگنال ذکر شد.

جمع‌ بندی

به وجود آمدن خطا و ایراد در تابلو برق و دستگاه‌ها امری همیشگی است که اگر در کمترین زمان نسبت به این ایرادات آگاه شد، از خسارت‌های زیادی جلوگیری می‌شود. چراغ سیگنال تابلو برق یک سیستم هشداردهنده از باز یا بسته بودن کلید است که از طریق رنگ‌های خاص خود، اپراتور را نسبت به خطای به وجود آمده در سیستم آگاه می‌کند. دسته‌بندی و خصوصیات رنگ‌های به‌کاررفته در چراغ سیگنال تابلو برق در این مقاله به‌طور کامل بیان شد که امیدواریم این اطلاعات برای شما عزیزان کارآمد باشد.

درخواست مشاوره

جهت دریافت مشاوره، فرم زیر را تکمیل نمائید

    فهرست مطالب

    مطالب مرتبط

    دیدگاه‌تان را بنویسید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شما می‌توانید برای ارتباط سریع با ما، فرم را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم